Οι στάσεις της εκπαιδευτικής ηγεσίας απέναντι στις τεχνολογίες της πληροφορικής και επικοινωνίας και οι αντιλήψεις της για τους παράγοντες που διευκολύνουν ή αναστέλλουν την ενσωμάτωσή τους στις εκπαιδευτικές μονάδες προσχολικής εκπαίδευσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Οι στάσεις της εκπαιδευτικής ηγεσίας απέναντι στις τεχνολογίες της πληροφορικής και επικοινωνίας και οι αντιλήψεις της για τους παράγοντες που διευκολύνουν ή αναστέλλουν την ενσωμάτωσή τους στις εκπαιδευτικές μονάδες προσχολικής εκπαίδευσης (EL)

Βασιλείου, Αργυρώ

aegean

Η στάση των προϊσταμένων απέναντι στις ΤΠΕ είναι θέμα πρωταρχικής σημασίας, καθώς οι θετικές αντιλήψεις, ο ενθουσιασμός και η αφοσίωσή τους στην ενσωμάτωση των ΤΠΕ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των διαφόρων εμποδίων που προκύπτουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στο πλαίσιο της παρούσας εργασίας γίνεται μια απόπειρα να διερευνηθούν οι στάσεις των προϊσταμένων δημόσιων Νηπιαγωγείων του Ν. Αττικής απέναντι στις ΤΠΕ, καθώς και οι αντιλήψεις τους για τους παράγοντες που διευκολύνουν ή αναστέλλουν την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην προσχολική εκπαίδευση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 και διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο σε 200 προϊσταμένους/ες. Από τα 200 ερωτηματολόγια απαντήθηκαν τα 123. Στα σημαντικά ευρήματα της έρευνας κατατάσσεται η θετική στάση των προϊσταμένων απέναντι στις νέες τεχνολογίες και η αναγνώριση πολλαπλών οφελών, τόσο αναφορικά με την παραγωγική διδασκαλία όσο και με την αποτελεσματική εκτέλεση διοικητικών καθηκόντων. Σε δεύτερο επίπεδο, ιδιαίτερη σημασία έχει η άποψή τους για τους τρόπους αντιμετώπισης των προσκομμάτων και ακολούθως ωφέλιμης αξιοποίησης των ΤΠΕ.

masterThesis

προσχολική (EL)
education (EL)
τπε (EL)
preschools (EL)
εκπαίδευση (EL)
προισταμενοι (EL)
principals (EL)
ict (EL)


2020-01-22


2020-02-25T13:36:15Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.