Κίνητρα για την αναφορά παρολίγον ατυχημάτων: η περίπτωση της εφαρμογής της πολιτικής No blame culture

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΚίνητρα για την αναφορά παρολίγον ατυχημάτων: η περίπτωση της εφαρμογής της πολιτικής No blame culture (EL)

Συμεώνογλου, Μάριος

aegean

Στην εργασία αυτή έχουμε αναλάβει το έργο να καλύψουμε το θέμα των αναφορών των παρ’ολίγον ατυχημάτων και την σύνδεση τους με την No blame culture . Την εφαρμογή μίας κουλτούρας που απαγκιστρώνει τον εργαζόμενο από την τιμωρία και έμμεσα από το άγχος για την εργασία του , κάτι που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο τόσο στην πρόληψη των ατυχημάτων μέσω της ελευθερίας στην αναφορά περισσοτέρων παρ’ολίγον περιστατικών όσο και κυριότερα στην αντιμετώπιση και αυτών και των ατυχημάτων. Σκοπός είναι να καταγράψουμε το τι πραγματεύεται κάθε μια από αυτές τις έννοιες και να τις αναλύσουμε και κυρίως μέσω της έρευνας με μορφή ερωτηματολογίων που απαντήθηκαν από Ναυτικούς και Ναυτιλιακές εταιρίες να ελέγξουμε τις συνθήκες που επικρατούν και το πώς μπορούν να βελτιωθούν αλλά και να δεχθούν την κουλτούρα που εξετάζουμε . Τέλος κατατίθενται συμπεράσματα και κάποιες προτάσεις βελτίωσης των μέσων που χρησιμοποιούνται.

masterThesis

marine accident (EN)
culture (EN)
κουλτούρα (EN)
no blame (EN)
θαλάσσια ατυχήματα (EN)
καμία ευθύνη (EN)
near miss (EN)


2019-10-30


2020-02-25T13:36:53Z

Χίος*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.