Οι ιδέες των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Primary school pupils' ideas for climate change and greenhouse effect (EL)
Οι ιδέες των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου (EL)

Ανδριανού, Χριστίνα

aegean

Στην παρούσα εργασία διερευνήθηκαν οι απόψεις των μαθητών της Ε’ και της Στ’ τάξης Δημοτικού για την «Κλιματική Αλλαγή» και το «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου». Η έρευνα έγινε σε 114 μαθητές/τριες τεσσάρων δημοτικών σχολείων. Τα δυο τοποθετούνται στη Μυτιλήνη και τα άλλα δύο στη Σαλαμίνα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με χρήση ενός μεικτού ερωτηματολογίου ανοικτών και κλειστών ερωτήσεων. Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζουν τις αντιλήψεις των παιδιών για την αντιμετώπιση αυτών των δυο φαινομένων καθώς και τις γνώσεις τους για τα συγκεκριμένα φαινόμενα. Σύμφωνα με αυτά οι μαθητές/τριες προτείνουν μείωση στη χρήση των αυτοκινήτων, ανακύκλωση και εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Τέλος, αναδείχθηκαν και αρκετές λανθασμένες αντιλήψεις για τα περιβαλλοντικά φαινόμενα και μεγάλη αδυναμία στο να ορίσουν τις έννοιες «Κλιματική Αλλαγή» και «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου». Η σύγκριση απαντήσεων των μαθητών/τριων μεταξύ των εξαρτημένων και των ανεξάρτητων μεταβλητών δεν ανέδειξε αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις.

bachelorThesis

φαινόμενο του θερμοκηπίου (EL)
πρωτοβάθμια εκπαίδευση (EL)
κλιματική αλλαγή (EL)


2019-10-08


2020-03-27T14:10:45Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.