Ο αέναος κύκλος της θυματοποίησης γυναικών και παιδιών στις πολιτικές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη νομολογία των Ευρωπαϊκών Δικαιοδοτικών Οργάνων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Ο αέναος κύκλος της θυματοποίησης γυναικών και παιδιών στις πολιτικές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη νομολογία των Ευρωπαϊκών Δικαιοδοτικών Οργάνων (EL)

Αρτέμη, Ευαγγελία

aegean

Η θυματοποίηση ως κοινωνικό ζήτημα απασχολεί την κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Κυρίως μαστίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά και γυναίκες. Αυτές οι ομάδες υφίστανται παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης και αυτές οι πράξεις θεωρούνται ασυνείδητες συμπεριφορές. Σε καθημερινά πλαίσια άνθρωποι συνεχώς αιχμαλωτίζονται σε αυτή την κατάσταση, η οποία πολλές φορές δεν έχει επιστροφή και ούτε αίσιο τέλος, Σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις η κοινωνία διατηρεί τη σιωπή της και οι κοινωνικοί φορείς δε λαμβάνουν καμιά θέση ή άμεση παρέμβαση . Σε ορισμένες περιπτώσεις τα ίδια τα θύματα σιωπούν εξαιτίας της ντροπής και του φόβου με αποτέλεσμα αυτά τα περιστατικά σπάνια να εκδικάζονται και να ποινικοποιούνται. Όμως κάποια θύματα παραμερίζουν αυτά τα συναισθήματα και καταγγέλλουν την οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης (σεξουαλική κακοποίηση, μαστροπεία, ενδοοικογενειακή βία, εμπορία ανθρώπων, αποπλάνηση ανηλίκων μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και την παιδική πορνογραφία). Σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς και τη στήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος τιμωρούν τους θύτες, παραπέμπονται στα χέρια της δικαιοσύνης και επέρχεται η Νέμεσις.

bachelorThesis

θυματοποίηση (EL)
θύμα (EL)
victimization (EL)
victim (EL)
trafficking (EL)
εμπορία ανθρώπων (EL)


2019-06-20


2020-03-30T10:01:13Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.