Τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της εγκατάλειψης βρέφους, συστήματα φροντίδας και αναδοχής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της εγκατάλειψης βρέφους, συστήματα φροντίδας και αναδοχής (EL)

Αποστόλου, Αφροδίτη

aegean

Η παρούσα πτυχιακή εργασία με θέμα: «Τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της εγκατάλειψης βρέφους, συστήματα φροντίδας και αναδοχής», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου την περίοδο 2018-2019. Έχει ως στόχο να αναδείξει τα κύρια χαρακτηριστικά της εγκατάλειψης βρέφους και τις επιπτώσεις της ιδρυματικής περίθαλψης στην ανάπτυξη του παιδιού. Ακόμη, εστιάζει στο σύστημα φροντίδας και αναδοχής, καθώς και στην ισχύουσα νομοθεσία για την αναδοχή στην Ελλάδα σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, στα κεφάλαια που ακολουθούν θα αναφερθούν κάποιοι ορισμοί σχετικά με τη μητρότητα, την πατρότητα, τη γονεϊκότητα, την υιοθεσία, την αναδοχή και τους θετούς γονείς. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν τα είδη της υιοθεσίας και οι μορφές της αναδοχής, καθώς και κάποιες πρόσφατες έρευνες σχετικά με την υιοθεσία. Στο τελευταίο κεφάλαιο, θα γίνει μια προσέγγιση σχετικά με την ενημέρωση του παιδιού για την υιοθεσία και την πραγματική του ταυτότητα. Τέλος, ως παραρτήματα της παρούσας πτυχιακής εργασίας θεωρήθηκε σκόπιμη η αναφορά κάποιων φορέων που αναλαμβάνουν υιοθεσίες στην Ελλάδα, αλλά και η παρουσίαση κάποιων συνεντεύξεων θετών μητέρων από την εφημερίδα «Το Βήμα».

bachelorThesis

υιοθεσία (EL)
adoption (EL)
maternity (EL)
foster care (EL)
αναδοχή (EL)
fatherhood (EL)
πατρότητα (EL)
μητρότητα (EL)


2019-06-19


2020-03-30T10:01:29Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.