Μελέτη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και φέρουσας ικανότητας για το νησί της Μήλου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Μελέτη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και φέρουσας ικανότητας για το νησί της Μήλου (EL)

Σωμαράκη, Ελένη

aegean

Η συνεχής αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας για μια μεγάλη περίοδο δημιουργεί όλο και μεγαλύτερες προσδοκίες στους προορισμούς, είτε αυτοί είναι ήδη ανεπτυγμένοι , είτε προσδοκούν να προσελκύσουν τουριστικές ροές. Βασικό ερώτημα παραμένει κατά πόσο οι προορισμοί καταφέρνουν να επωφελούνται το μέγιστο από τις τουριστικές ροές και κατά πόσο η δραστηριότητα αυτή είναι βιώσιμη. H παρούσα διπλωματική εργασία θα διερευνήσει την φέρουσα ικανότητα στο νησί της Μήλου αφού περιγράψει την υπάρχουσα τουριστική δραστηριότητα και εκτιμήσει την βιωσιμότητα του προορισμού. Η επιλογή του νησιού των Κυκλάδων δεν έγινε τυχαία αφού πρόκειται για ένα νησί με αναπτυσσόμενο τουριστικό προφίλ, ιδιαίτερο φυσικό πλούτο και γεωλογικούς σχηματισμούς δεδομένα που του προσδίδουν μοναδικό χαρακτήρα.

masterThesis

φέρουσα ικανότητα (EL)
sustainable tourism development (EL)
carrying capacity (EL)
sustainable tourism (EL)
βιώσιμος τουρισμός (EL)
βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη (EL)


2019-12


2020-03-30T10:05:21Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.