Reengineering business processes in the public sector: ιnvestigation of the prospect of implementation of business process reengineering in Skilitsio General Hospital of Chios

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Hellanicus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share





Ανασχεδιασμός επιχειρησιακών διεργασιών στον δημόσιο τομέα: διερεύνηση της προοπτικής εφαρμογής του business process reengineering στo Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου (EL)
Reengineering business processes in the public sector: ιnvestigation of the prospect of implementation of business process reengineering in Skilitsio General Hospital of Chios (EL)

Σεζένιας, Βασίλειος

aegean

Με την παρούσα επιχειρείται η διερεύνηση προοπτικής εφαρμογής ανασχεδιασμού επιχειρησιακών διεργασιών (BPR) στο δημόσιο τομέα. Επικεντρώνεται στην υποδιεύθυνση τεχνικού του Γ.Ν Χίου Σκυλίτσειο. Στο πρώτο κεφάλαιο, γίνεται μία εισαγωγή στη Διοίκηση μονάδων υγείας. Τονίζονται οι ομοιότητες αλλά και οι διαφορές που παρουσιάζει η διοίκηση μιας μονάδας υγείας, σε σχέση με τη διοίκηση άλλων επιχειρήσεων. Ακολουθεί μία σύντομη περιγραφή του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, της δομής και των αρμοδιοτήτων τόσο του Υπουργείου Υγείας, όσο και των Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.Πε). Σχηματίζεται το προφίλ τόσο της 2ης ΥΠε όπου υπάγεται το Σκυλίτσειο, όσο και του ίδιου του νοσοκομείου. Δίνεται έμφαση στις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ακολουθεί, μία θεωρητική προσέγγιση στον Ανασχεδιασμό Επιχειρησιακών Διεργασιών (Business Process Reengineering, BPR). Περιγράφεται η μεθοδολογία υλοποίησης του Ανασχεδιασμού των Επιχειρησιακών Διεργασιών. Στη συνέχεια προσεγγίζεται θεωρητικά μία προσπάθεια ανασχεδιασμού της λειτουργίας της Υποδιεύθυνσης Τεχνικού του Γενικού Νοσοκομείου Χίου. Το 3ο κεφάλαιο, είναι αφιερωμένο στην πρωτογενή έρευνα που διενεργήθηκε. Παρουσιάζεται ο τρόπος που σχεδιάστηκε, καθώς και τα αποτελέσματα της. Στο 4ο κεφάλαιο, αναλύεται ολοκληρωμένη η πρόταση ανασχεδιασμού. Ακολουθούν τα συμπεράσματα. Ο ανασχεδιασμός στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόσθηκε, η παράθεση όμως των στοιχείων ενισχύει την πληρότητα του κειμένου και την κατανόηση των θεμάτων του ανασχεδιασμού.

masterThesis

Νοσοκομείο Χίου (EN)
επιχειρησιακών (EN)
business (EN)
BPR (EN)
business process reengineering (EN)
δημόσιος τομέας (EN)
public sector (EN)
διεργασιών (EN)
Σκυλίτσειο (EN)


2020-01-24


2020-03-30T10:11:16Z

Χίος




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)