Το πρόγραμμα της αυτοαξιολόγησης διαχειριστριών εταιρειών δεξαμενοπλοίων και η σημασία των βασικών δεικτών απόδοσης: η εμπειρία της εφαρμογής σε μια ναυτιλιακή εταιρία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Το πρόγραμμα της αυτοαξιολόγησης διαχειριστριών εταιρειών δεξαμενοπλοίων και η σημασία των βασικών δεικτών απόδοσης: η εμπειρία της εφαρμογής σε μια ναυτιλιακή εταιρία (EL)

Βενιανάκης, Γεώργιος

aegean

Η ναυτιλία αποτελεί μια δραστηριότητα η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία των ανθρώπων. Στις μέρες μας οι θαλάσσιες μεταφορές είναι πολύ αναπτυγμένες και υπάρχει πλέον πληθώρα πλοίων τα οποία μεταφέρουν προϊόντα σε υγρή, χύδην ή τυποποιημένη μορφή. Η μεγάλη ανάπτυξη της ναυτιλίας, εκτός από τα θετικά αποτελέσματα, συνδέεται και με προβλήματα, τα σημαντικότερα από τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα TMSA 3 – Tanker Management & Self-Assessment αποτελεί μια προσπάθεια βελτίωσης των πρακτικών που ήδη υιοθετούνταν από τους διαχειριστές των δεξαμενόπλοιων με την εφαρμογή του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (International Safety Management Code-ISM). Οι Βασικοί Δείκτες Απόδοσης (Key Performance Indicators – KPIs), είναι μέτρα τα οποία χρησιμοποιούνται προκειμένου να βοηθήσουν τους διαχειριστές να αξιολογήσουν το επίπεδο επίτευξης των στόχων κάθε στοιχείου και σταδίου εφαρμογής του προγράμματος TMSA3. Η παρούσα εργασία παρουσιάζει το ισχύον πρόγραμμα TMSA3 και τα KPIs που συνήθως χρησιμοποιούνται και συμβάλλουν στην εφαρμογή του. Επίσης, μέσω της παρουσίασης μιας μελέτης περίπτωσης καθώς και των αποτελεσμάτων συνεντεύξεων με καπετάνιους, υπευθύνους ασφαλείας και ναυτικούς, γίνεται προσπάθεια αξιολόγησης της δυνατότητας εφαρμογής του προγράμματος TMSA3, αλλά και της σημασίας των KPIs στην εφαρμογή του. Φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές οι ενδιαφερόμενοι είναι επαρκώς ενημερωμένοι και είναι δυνατή η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος TMSA3. Η σημασία του ζητήματος είναι μεγάλη αφού τα θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος είναι στη σημερινή εποχή, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, σημαντικά. Επίσης, η αύξηση του ανταγωνισμού στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις απαιτεί την εφαρμογή συστημάτων ποιότητας τα οποία να συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείριση των πλοίων και την αποδοτική λειτουργία τους.

masterThesis

ναυτιλιακή εταιρεία (EL)
δεξαμενόπλοια (EL)
tankers (EL)
shipping business (EL)


2019-10-15


2020-03-30T10:15:09Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.