Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στη Λέσβο: προβλήματα και προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στη Λέσβο: προβλήματα και προοπτικές (EL)

Γρηγορίου, Ιωάννα

aegean

Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την γυναικεία επιχειρηματικότητα στο νησί της Λέσβου. Σκοπό έχει να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους μία γυναίκα αποφασίζει να ασχοληθεί με το ελεύθερο επάγγελμα και όχι με μία καθορισμένη δουλειά στο δημόσιο τομέα ή ως μισθωτή υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, αλλά να ανοίξει τη δική της επιχείρηση. Διερευνά λοιπόν ποια είναι τα ερεθίσματα που λαμβάνει η εκάστοτε γυναίκα ώστε να αποφασίσει να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση. Ακόμη, εξετάζει τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει μία γυναίκα όταν ταυτόχρονα ασκεί το ρόλο της μητέρας και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο εργασιακό και το οικογενειακό περιβάλλον. Στο σημείο αυτό έρχεται να προστεθεί ο ρόλος της πολιτείας, δηλαδή κατά πόσο το κράτος με την πολιτική που ακολουθεί, στηρίζει τη γυναίκα στην απόφασή της να γίνει επιχειρηματίας, όσον αφορά την λειτουργία της επιχείρησής της αλλά και τη φροντίδα των παιδιών, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ανησυχίες των γυναικών επιχειρηματιών. Τέλος, προσπαθεί να εντοπίσει τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν ώστε να υπάρχει η προοπτική της ανάπτυξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Λέσβο.

masterThesis

αρμονική συνύπαρξη οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής (EL)
απασχόληση και εκπαίδευση γυναικών (EL)
harmonious coexistence of family and professional life (EL)
Female entrepreneurship (EL)
women's education and employment (EL)
γυναικεία επιχειρηματικότητα (EL)


2019-02-20


2020-04-02T15:04:17Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.