Career paths στην ελληνική ξενοδοχειακή βιομηχανία: Mind the gap!

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Career paths στην ελληνική ξενοδοχειακή βιομηχανία: Mind the gap! (EL)

Πιπέρα, Κωνσταντίνα

aegean

Από την επιθυμία έως την ικανοποίηση, το όνειρο έως την πραγματοποίηση και το στόχο έως την εκπλήρωση, οι άνθρωποι διαγράφουμε μια προσωπικά επιλεγμένη πορεία εξέλιξης προς κατάκτηση του επιθυμητού αντικειμένου, ένα προσεχτικά σχεδιασμένο μονοπάτι κάθε βήμα του οποίου μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στον απώτερο στόχο μας. Αναφερόμαστε, λοιπόν, σε μία συνθήκη η οποία περιγράφει τη μεθοδικότητα στα εκάστοτε επίπεδα της ζωής μας. Σκοπός της παρούσας μελέτης, όμως, είναι η εξειδικευμένη εξέταση εκείνων των μονοπατιών που ορίζουν την επαγγελματική σταδιοδρομία του ατόμου, το πως δηλαδή καλλιεργεί, σχεδιάζει, οργανώνει και εκτελεί τα εκάστοτε στάδια της ατομικής του καριέρας και μάλιστα στη βιομηχανία του τουρισμού. Με άλλα λόγια, εντρυφήσαμε στην ανάλυση των Career Paths. Η εργασίας μας επιμερίστηκε αρχικά στη θεωρητική προσέγγιση εννοιών, τις στρατηγικές εφαρμογής και τη σημαντικότητα του ρόλου της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού , στη συνέχεια επεκταθήκαμε στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται στην τουριστική βιομηχανία, τους παράγοντες επιτυχούς και αποτελεσματικής προσαρμογής οι οποίοι επιδρούν στη διαχρονική καριέρα, φτάνοντας στην καταληκτική επιδίωξή μας η οποία αφορούσε στη συσχέτιση και τον τρόπο διαμόρφωσής τους στην ελληνική τουριστική επιχειρηματικότητα. Σε συνάρτηση όλων των προαναφερθέντων, στόχος μας αποτέλεσε η διερεύνηση του βαθμού στον οποίο οι εργαζόμενοι στους τουριστικούς τομείς είναι εξοικειωμένοι με τη σχεδίαση τέτοιων μονοπατιών και το κατά πόσο οι εργασιακές τους συνθήκες συντελούν στην υποστήριξη και προώθηση των επαγγελματικών τους προσδοκιών. Στην έρευνα συμμετείχαν εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων σε ξενοδοχειακές μονάδες κατηγορίας 5 αστέρων τεσσάρων επιλεγμένων περιοχών : Κέρκυρας, Σαντορίνης, Χανίων και Ρόδου. Για τη συλλογή των δεδομένων αναπτύχθηκε και χρησιμοποιήθηκε ερωτηματολόγιο, αποτελούμενο από 16 ερωτήσεις γύρω από τα θέματα των μονοπατιών καριέρας. Από την ανάλυση των δεδομένων της έρευνας διαπιστώθηκε αναγκαιότητα τόσο σε ακαδημαϊκή εκπαίδευση, όσο και σε εκπαίδευση προερχόμενη από τις ίδιες τις επιχειρήσεις προς βελτίωση του εργασιακού επιπέδου, των Τμημάτων Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων και της παρεχόμενης ποιότητας. Επιπλέον, η γνώση και διαμόρφωση των Career Paths βρίσκεται ακόμα σε μέτρια στάδια πρακτικών. Η εργοδοσία και τα στελέχη προσλήψεων θα πρέπει να λαμβάνουν ως πρώτιστα κριτήρια επιλογών εκπαίδευση και επαγγελματική εμπειρία, να προβλέπουν περιθώρια εσωτερικών μετακινήσεων και να προάγουν αξιοκρατικά τους εργαζόμενους, ώστε να τους καλλιεργείται η αίσθηση ικανοποίησης και θέλησης εργασίας στην επιχείρηση.

masterThesis

μονοπάτι (EL)
path (EL)
career (EL)
hospitality (EL)
φιλοξενία (EL)
καριέρα (EL)


2019-07-21


2020-04-02T15:11:08Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.