Περιβαλλοντική πολιτική και επιχειρήσεις: η περίπτωση των Σκουριών Χαλκιδικής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Περιβαλλοντική πολιτική και επιχειρήσεις: η περίπτωση των Σκουριών Χαλκιδικής (EL)

Λαγού, Ταξιαρχούλα-Ξένη

aegean

Στην παρούσα εργασία, πραγματοποιείται καταγραφή των στάσεων και απόψεων των κάτοικων του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής για τις κοινωνικό-οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή των Σκουριών. Ενώ παράλληλα πραγματοποιείται βιβλιογραφική επισκόπηση σε θέματα περιβαλλοντικής πολίτικης βιώσιμης ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Επιπρόσθετα, γίνεται αναλυτική περιγραφή της περιοχές μελέτης μας και παρουσιάζονται οι πρακτικές που εφαρμόζει η ανάδοχη εταιρεία στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης και της εταιρικής κοινωνική ευθύνης. Η έρευνα εστιάζει στην τοπική κοινωνία. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι η ποιοτική μέθοδος και εργαλείο αυτής η χρήση της ημιδομημένης συνέντευξης. Στόχοι της έρευνας είναι η διερεύνηση των απόψεων των κάτοικων για το αν θεωρούν την συγκεκριμένη εταιρεία κοινωνικά υπεύθυνη, για το αν πιστεύουν ότι μέσω της δραστηριότητας αυτής επηρεάζεται το περιβάλλον καθώς και άλλοι παραγωγικοί τομείς και για το εάν επηρεάστηκε η τοπική κοινωνία και αν μια πιθανή παύση της δραστηριότητας αυτής θα επιφέρει πιθανές αλλαγές στην τοπική κοινωνία. Τέλος, εξετάζεται και η χρονική συγκυρία που εξελίσσεται μια τέτοια επένδυση.

masterThesis

κοινωνικά υπεύθυνη διαχείριση (EL)
επιχειρηματική ηθική (EL)
social responsible management (EL)
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (EL)
Corporate Social Responsibillity (EL)
business ethics (EL)


2018-06-20


2020-04-10T13:31:33Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.