3D shadow and light study of the temple of Apollo in Delphi during solar stands

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





3D μελέτη σκιών και φωτισμού στο ναό του Απόλλωνα Δελφών στις ηλιακές τροπές (EL)
3D shadow and light study of the temple of Apollo in Delphi during solar stands (EL)

Βλάχος, Απόστολος

aegean

Το μαντείο των Δελφών είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας. Ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα, η λατρεία του οποίου ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τα ουράνια σώματα και, ειδικότερα, με τον ήλιο. Η εργασία αυτή είναι μία μελέτη για την πιθανή μορφολογία του εσωτερικού του ναού, την μελέτη του ηλιακού φωτισμού και σκίασης και την πιθανή ύπαρξη παραθύρων μέσω των οποίων θα έλαμπε ο ήλιος στο εσωτερικό του αδύτου του ναού κατά το θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο και τις ισημερίες. Ακολουθεί ή ψηφιακή ανακατασκευή του ναού σε τρισδιάστατο μοντέλο για την μελέτη των παραπάνω. Η μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε στο Mediterranean Archaeology and Archaeometry Journal, του πανεπιστημίου Αιγαίου, στον Τόμο 18, Τεύχος 3.

masterThesis

solar stands (EL)
Δελφοί (EL)
φωτισμός (EL)
lighting (EL)
Delphi (EL)
ηλιακές τροπές (EL)


2018-09-28


2020-04-14T12:19:12Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.