H αποτελεσματικότητα των διοικητικών συμβουλίων στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





H αποτελεσματικότητα των διοικητικών συμβουλίων στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις (EL)

Ζανίκα, Ελευθερία

aegean

Η παρούσα εργασία αναφέρεται στο ρόλο των Διοικητικών Συμβουλίων καθώς επίσης και στην αποτελεσματικότητά τους στις Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις. Η εργασία ταξινομείται ουσιαστικά σε 4 ενότητες-κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο είναι μια εισαγωγή, η οποία παρουσιάζει την αφετηρία των αρχών της δομής και οργάνωσης του γενικότερου κλάδου των επιχειρήσεων. Κάνει μια αναφορά στην δημιουργία του Συλλόγου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, διότι από εκεί ξεκίνησαν οι αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης, οι οποίες ακολουθούνται από όλα τα μέλη των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση και από τις ναυτιλιακές εταιρίες. Το δεύτερο κεφάλαιο αναλύσει διεξοδικά τον όρο της Εταιρικής Διακυβέρνησης, παρουσιάζοντας παράλληλα τα οφέλη, τις αρχές της καθώς επίσης και τα συστήματά της. Το επόμενο κεφάλαιο περιλαμβάνει την οργανωτική δομή και τον τρόπο οργάνωσης των Δ.Σ. στις επιχειρήσεις. Καθορίζονται οι γενικές αρχές, το μέγεθος και η σύνθεσή τους. Το επόμενο και τελευταίο κεφάλαιο της εργασίες κεντρίζει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον διότι αναφέρεται σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό κλάδο αυτόν της ναυτιλίας και στον τρόπο που τα Δ.Σ. των Ναυτιλιακών Εταιριών οργανώνονται και δρουν με σκοπό την ολοένα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά τους. Η εργασία ολοκληρώνεται με την αναφορά στα συμπεράσματα καθώς επίσης και στην βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε.

bachelorThesis

οικονομικά (EL)
λειτουργία Δ.Σ (EL)
board of directors (EL)
financially (EL)
πολιτική αμοιβή Δ.Σ (EL)


2018-09-16


2020-04-14T12:19:46Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.