Υλοποίηση συστήματος καταγραφής βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης μιας μεγάλης πόλης, σε περιβάλλον Android

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Υλοποίηση συστήματος καταγραφής βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης μιας μεγάλης πόλης, σε περιβάλλον Android (EL)

Σιορόκος, Γεώργιος

aegean

Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί την υλοποίηση σύστηματος καταγραφής βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης μιας μεγάλης πόλης, σε περιβαλλον Android, οπου θα επιτρέπει στον πολίτη να ενημερώσει και να περιγράψει το είδος στην ΔΕΥΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης) και ο υπαλληλος της ΔΕΥΑ να καταγραφει τη βλαβη και να παρακολουθεί την πρόοδο της επιδιόρθωσής σε σχέση με αυτή. Το σύστημα καταγραφής βλαβών βασίζεται στον πληθοπορισμό (crowdsourcing) και αποτελείται απο το λογισμικό του εξυπηρετητή, το λογισμικό του πελάτη και τη βάση δεδομένων οπου αποθηκεύονται η πληροφορίες. Kάθε φορά που ο χρήστης συνδέεται μέσω της εφαρμογής Android αναλόγως αν είναι υπάλληλος ή πολίτης θα εμφανίζει και το σχετικό menu. Ο πολίτης αφού κάνει login με λογαριασμό Gmail θα μπορεί να αναφέρει μια βλάβη, με την εφαρμογή να του επιτρέπει να περιγράψει τη ζημιά αναλυτικα, να ανεβάσει μια φωτογραφία προαιρετικά και να καταγράψει το γεωγραφικό μηκος και πλάτος του σημείου με βάση το geolocation του κινητού. Ο υπαλληλος της ΔΕΥΑ της πόλης αφού συνδεθεί στο σύστημα θα μπορεί να καταγράφει στο σύστημα αν η βλάβη έχει διορθωθεί και να ενημερώνεται ο πολίτης που την ανέφερε. Στο τέλος, το σύστημα θα μπορεί να δείχνει την κατάσταση κάθε βλάβης και την πορεία του αιτήματος σε σχέση με αυτή.

masterThesis

crowdsourcing (EL)
υπηρεσίες ιστού (EL)
web services (EL)
mobile (EL)
μοντέλο πελάτη εξυπηρετητή (EL)
damage report system (EL)
σύστημα καταγραφής βλαβών (EL)


2018-06-25


2020-04-22T08:23:54Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.