Εκτίμηση της παράκτιας τρωτότητας σε περιοχές της νοτιο-ανατολικής Χίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Εκτίμηση της παράκτιας τρωτότητας σε περιοχές της νοτιο-ανατολικής Χίου (EL)

Χάλαζας, Θεόδωρος

aegean

Στην παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή γίνεται μια προσπάθεια εξέτασης ενός συνολικού πλαίσιου αξιολόγησης της τρωτότητας των ακτών της νοτιοανατολικής Χίου. Σκοπός είναι η συνδυαστική προσέγγιση μοντέλων επίβλεψης του δείκτη τρωτότητας της ακτογραμμής, μοντέλων υπολογισμού της υποχώρησης της παραλίας και μοντέλων οικονομικής αποτίμησης. Ο εντοπισμός των επιρρεπών σε διάβρωση περιοχών της υπό μελέτη ακτογραμμής, γίνεται με τη χρήση του μοντέλου InVest Coastal Vulnerability. Στη συνέχεια αφού προσδιοριστούν οι παραλίες με το μεγαλύτερο πρόβλημα διάβρωσης, υπολογίζεται η υποχώρηση τους σε διάφορα σενάρια ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Τέλος, γίνεται μια προκαταρκτική προσπάθεια οικονομικής αποτίμησης βάσει της εξάρτησης της τοπικής οικονομίας από την παραλία και τον τουρισμό. Απαραίτητα στοιχεία για τη συγκεκριμένη απόπειρα αποτελούν η ανάλυση και οπτικοποίηση των κλιματικών δεδομένων, η δημιουργία βυθομετρικού χάρτη, ο υπολογισμός των γεωμορφολογικών και ιζηματολογικών χαρακτηριστικών της ακτής, τοπογραφικά στοιχεία της περιοχής και του πυθμένα καθώς και στοιχεία πληθυσμιακά και τοπικών επιχειρήσεων . Τελικός στόχος είναι, με βάση την πειραματική εφαρμογή της παραπάνω μεθοδολογίας, να προκύψει μια προσεγμένη και συνολική πρόταση επίβλεψης για αρκετά μεγαλύτερα κομμάτια ακτογραμμής.

masterThesis

coastal vulnerability (EL)
διαχείριση παράκτιων περιοχών (EL)
coastal erosion (EL)
coastal management (EL)
διάβρωση (EL)
παράκτια τρωτότητα (EL)


2017-09-22


2020-05-03T08:43:18Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.