Social dimensions of single parenthood in Greece (1981-2016): school and trends

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Κοινωνικές διαστάσεις της μονογονεϊκότητας στην Ελλάδα (1981-2016): σχολείο και σύγχρονες τάσεις (EL)
Social dimensions of single parenthood in Greece (1981-2016): school and trends (EL)

Δροσσά, Ελένη

aegean

Στην παρούσα έρευνα παρουσιάζεται ο εννοιολογικός προσδιορισμός και η ταυτότητα της μονογονεϊκής οικογένειας, οι τύποι των μονογονεϊκών οικογενειακών αλλά και η διάσταση του φαινομένου της μονογονεϊκότητας σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ακόμη, γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί το πως διαμορφώνεται από τους άλλους η μονογονεϊκότητα ως απόκλιση αλλά και οι στάσεις και αντιλήψεις σχετικά με τη μονογονεϊκότητα. Επιπλέον, αναφέρεται ο κοινωνικός αποκλεισμός ως φαινόμενο αλλά και ως διάσταση της μονογονεϊκότητας. Τέλος, γίνεται αναφορά στην ψυχοκοινωνική προσαρμογή των παιδιών μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και η σχολική τους επίδοση. Ο σκοπός της έρευνας αυτής είναι να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ανάγκες των μόνων γονέων, να διερευνηθούν οι διαστάσεις του κοινωνικού αποκλεισμού που πλήττουν τις μονογονεϊκές οικογένειες και κατά πόσο η κοιινωνική πολιτική της Ελλάδας στηρίζει την συγκεκριμένη ομάδα. Τα αποτελέσματα του ερευνητικού μέρους προέρχονται από την εκπόνηση ποιοτικής έρευνας σε δείγμα 8 ατόμων, ενώ η συλλογή των στοιχείων έγινε με την τεχνική της ημιδομημένης συνέντευξης.

masterThesis

social policy (EL)
κοινωνικός αποκλεισμός (EL)
κοινωνική πολιτική (EL)
single parenthood (EL)
social exclusion (EL)
μονογονεϊκή οικογένεια (EL)


2017-09-25


2020-05-06T12:08:29Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.