Η εκπαιδευτική αξιοποίηση της δημοτικής πινακοθήκης Μυτιλήνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Η εκπαιδευτική αξιοποίηση της δημοτικής πινακοθήκης Μυτιλήνης (EL)

Η παρούσα εφαρμογή δημιουργήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και Στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για τη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Γνωρίζω τα χαρακτικά έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης», θα υλοποιηθεί με την μέθοδο project, ένας τρόπος διδασκαλίας όπου η μάθηση πηγάζει από την εμπειρία που αποκτούν οι μαθητευόμενοι μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους στις διαδικασίες. Η εργασία αυτή χωρίζεται σε δύο μέρη. Αρχικά το πρώτο μέρος περιλαμβάνει θεωρητικές προσεγγίσεις για την ερμηνεία και τη μάθηση στο μουσείο, όπου και στηρίχθηκε η πρόταση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση της Πινακοθήκης. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται η πρόταση για την διεξαγωγή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος σε μαθητές Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, το οποίο αξιοποιεί και τις δυνατότητες των Νέων Τεχνολογιών μέσω μια εκπαιδευτικής πολυμεσικής εφαρμογής.

Μέθοδος Project (EL)
Municipal gallery of art (EL)
Dissertations (EL)
Εκπαίδευση (EL)
Mytilene (EL)
Πτυχιακές εργασίες (EL)
New technology (EL)
Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης (EL)
Project methods (EL)
Νέες τεχνολογίες (EL)


2010


2015-09-14T12:16:00Z

Λέσβος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.