Immobilization of yeast on dried raisin berries for use in dry white wine-making

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
ΤΕΙ Αθήνας
Αποθετήριο :
Υπατία - Ιδρυματικό Αποθετήριο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Immobilization of yeast on dried raisin berries for use in dry white wine-making (EN)

Μπεκατόρου, Αργυρώ (EL)
Κουτίνας, Αθανάσιος Α. (EL)
Τσακίρης, Αργύριος (EL)
Ψαριανός, Κωνσταντίνος Γ. (EL)
Marchant, Roger M. (EN)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (EL)
Banat, Ibrahim M. (EN)

Cells of a commercial Saccharomyces cerevisiae strain (Uvaferme 299) were immobilized on dried raisin berries (Sultanina variety) to produce an immobilized biocatalyst for use in dry white wine-making. The immobilised biocatalyst was found to be suitable for wine making at ambient temperatures (15–25 °C). The wines produced had low volatile acidities and low methanol and acetaldehyde contents, while volatile by-products showed no statistically significant differences from wines produced by free cells. The immobilized cell system had a good operational stability for more than 4 months. Sensory evaluation revealed differences between wines produced by immobilized and free cells. (EN)

journalArticle

Σταφίδες (EN)
Scanning electron microscopy (EN)
Οργανοληπτική αξιολόγηση (EN)
Dried raisins (EN)
Ακινητοποίηση (EN)
Wine making (EN)
Sensory evaluation (EN)
Οινοποίηση (EN)
Immobilization (EN)
Πτητικά παραπροϊόντα (EN)
Ηλεκτρονικά μικροσκοπία σάρωσης (EN)
Volatile by-products (EN)

ΤΕΙ Αθήνας (EL)
Technological Educational Institute of Athens (EN)

Food Chemistry (EN)

Αγγλική γλώσσα

2004-08

doi:10.1016/j.foodchem.2003.10.010

Elsevier Ltd (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.