Δαπάνες Εκπαίδευσης: Μία Συγκριτική Καταγραφή Ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Δαπάνες Εκπαίδευσης: Μία Συγκριτική Καταγραφή Ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη (EL)

Σολάκη, Μελίνα

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, έχουν συμβεί μεγάλες αλλαγές όσον αφορά τις δαπάνες εκπαίδευσης. Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι περισσότερες χώρες αναγκάστηκαν να μειώσουν τον προϋπολογισμό τους κατά τα έτη 2011 με 2012, σε σχέση με τις δαπάνες εκπαίδευσης. Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι: 1) η αναφορά στις αλλαγές που διαπιστώθηκαν στις δαπάνες εκπαίδευσης (δημόσιες και ιδιωτικές) για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, όπου βρίσκεται σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης και 2) η συγκριτική καταγραφή των δαπανών εκπαίδευσης, ανάμεσα στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, σε σχέση με την επένδυση στην εκπαίδευση. Ειδικότερα, οι δαπάνες εκπαίδευσης ως μερίδιο των συνολικών δημoσίων δαπανών αγγίζουν το 7,60%, ενώ ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης ανέρχεται σε 10,30% για το έτος 2013, έτσι όπως προκύπτει από την καταγραφή των στοιχείων (EL)
In the past few years in Greece, as in other European countries, there have been major changes in education spending. Due to the economic crisis, most countries were forced to cut their budgets in the years 2011 to 2012. The purpose of this article is 1) to study all those changes that happened in educational spending (public and private) for Greece during the past few years. Greece is still below the average of EU countries, in relation to investment in education. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Άρθρο από Ομότιμους Αξιολογητές (EL)

Οικονομική Κρίση (EL)
Α.Ε.Π. (EL)
Δαπάνες Εκπαίδευσης (EL)
Ιδιωτικές Δαπάνες Εκπαίδευσης (EL)
Δημόσιες Δαπάνες (EL)
economic crisis (EN)
private educational expenditures (EN)
GDP (EN)
Εducational Expenditures (EN)
public educational expenditures (EN)


Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, Καινοτομία και Οικονομία

Ελληνική γλώσσα

2017-05-11


Hellenic Scientific Institute Economics of Education & Lifelong Learning, of Research & In (EL)

2529-2153
Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, Καινοτομία και Οικονομία; Τόμ. 1 (2016); 575-580 (EL)
Education, Lifelong Learning, R&D, Innovation and Economy; Vol. 1 (2016); 575-580 (EN)

Πνευματική ιδιοκτησία (c) 2017 Μελίνα Σολάκη (EL)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.