Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΣειρές Fourier (EL)

Τσίτσας, Νικόλαος (EL)
Tsitsas, Nikolaos (EN)

Φραντζεσκάκης, Δημήτριος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Frantzeskakis, Dimitrios (EN)
Kallipos (EN)

Οι σειρές Fourier είναι ένα από τα πιο χρηστικά εργαλεία της Μαθηματικής Ανάλυσης τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλα σχεδόν τα πεδία των φυσικών και τεχνολογικών επιστημών. Οι σειρές Fourier χρησιμοποιούνται για την αναπαράσταση περιοδικών συναρτήσεων ή περιοδικών σημάτων με τη βοήθεια απείρων αθροισμάτων (σειρών) των συναρτήσεων ημιτόνων και συνημιτόνων ή των μιγαδικών εκθετικών. Οι σειρές Fourier αρχικά διατυπώθηκαν για τη λύση προβλημάτων συνοριακών τιμών μερικών διαφορικών εξισώσεων αλλά η χρησιμότητά του επεκτάθηκε στην ανάλυση όλων των κυματομορφών που εμφανίζονται από τη θεωρία σημάτων μέχρι την κβαντική φυσική. Αρχικά, δίνονται ο ορισμός και οι βασικές έννοιες των πραγματικών και μιγαδικών σειρών Fourier. Εξετάζεται η κατηγορία των συναρτήσεων οι οποίες αναπτύσσονται σε σειρά Fourier. Τέλος, παρουσιάζονται οι τύποι παραγώγισης και ολοκλήρωσης σειρών Fourier. Το κεφάλαιο κλείνει με αντιπροσωπευτικές εφαρμογές των σειρών Fourier στις εφαρμοσμένες επιστήμες. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΜΙΓΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ (EL)
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΟΘΡΙΕΡ (EL)
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΑΠΛΑΣ (EL)
ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ (EL)
Complex Functions (EN)
Differential Equations (EN)
Laplace Transform (EN)
Fourier Transform (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.