Συστήματα διαφορικών εξισώσεων πρώτης τάξης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΣυστήματα διαφορικών εξισώσεων πρώτης τάξης (EL)

Τσίτσας, Νικόλαος (EL)
Tsitsas, Nikolaos (EN)

Φραντζεσκάκης, Δημήτριος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Frantzeskakis, Dimitrios (EN)
Kallipos (EN)

Πολλά σημαντικά προβλήματα του πραγματικού κόσμου, τα οποία εντάσσονται κυρίως στις φυσικές, τεχνολογικές και βιολογικές επιστήμες, όπου διάφορες μεταβλητές εξαρτώνται από την ίδια ανεξάρτητη μεταβλητή, διατυπώνονται με μαθηματικούς όρους, μοντελοποιούνται και προσομοιώνονται με τη βοήθεια συστημάτων διαφορικών εξισώσεων. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών συγκαταλέγονται κινήσεις στο βαρυτικό πεδίο, συζευγμένα ηλεκτρικά κυκλώματα και μελέτη πληθυσμιακών μοντέλων με παρουσία θηραμάτων και κυνηγών. Οι μοντελοποιήσεις των προβλημάτων απετέλεσαν κίνητρα για τη θεωρητική και εφαρμοσμένη διερεύνηση των συστημάτων διαφορικών εξισώσεων. Στο κεφάλαιο αυτό ορίζονται αρχικά οι βασικές εισαγωγικές έννοιες, καθορίζεται η σχετική ορολογία και αναλύονται ορισμένες μοντελοποιήσεις προβλημάτων. Στη συνέχεια καταχωρείται μία συνοπτική παρουσίαση της γενικής θεωρίας και των τεχνικών επίλυσης γραμμικών συστημάτων διαφορικών εξισώσεων πρώτης τάξης. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΜΙΓΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ (EL)
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΟΘΡΙΕΡ (EL)
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΑΠΛΑΣ (EL)
ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ (EL)
Complex Functions (EN)
Differential Equations (EN)
Laplace Transform (EN)
Fourier Transform (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.