Εργαστηριακός οδηγός και ασκήσεις ηλεκτρονικής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕργαστηριακός οδηγός και ασκήσεις ηλεκτρονικής (EL)

Νισταζάκης, Έκτορας (EL)
Nistazakis, Ektoras (EN)

Τόμπρας, Γεώργιος (EL)
Καλλιάρας, Δημήτρης (EL)
Κοκολάκης, Αντώνιος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Kalliaras, Dimitris (EN)
Kokolakis, Antonios (EN)
Tompras, Georgios (EN)

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται συνοπτικά ο τρόπος θεωρητικής μελέτης αλλά και εργαστηριακής-πειραματικής υλοποίησης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Στόχος του είναι, οι φοιτητές να κατανοήσουν τη λειτουργία, απλών αλλά και πιο σύνθετων, κυκλωμάτων, να τα υλοποιήσουν στο εργαστήριο και να μελετήσουν τα χαρακτηριστικά τους. Στα εισαγωγικά κεφάλαια του βιβλίου παρουσιάζονται τα βασικά ηλεκτρονικά στοιχεία καθώς και κάποια είδη σημάτων και οι ιδιότητες τους, τα οποία αποτελούν την απαραίτητη βασική γνώση, για τη μελέτη της λειτουργίας των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, στο εργαστήριο. Έτσι, εξετάζονται απλά και βασικά ηλεκτρονικά κυκλώματα, τα οποία πρέπει να γνωρίζει και να μπορεί να κατανοεί κάθε φοιτητής που έχει παρακολουθήσει ένα βασικό μάθημα “Ηλεκτρονικής”, καθώς και πολύ πιο σύνθετα, τα οποία πρέπει να μπορεί να αντιλαμβάνεται και να επιλύει κάποιος ο οποίος έχει επιλέξει να ακολουθήσει συγκεκριμένη επιστημονική κατεύθυνση σχετική με την ηλεκτρονική Φυσική. Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο αυτό, αφού παρουσιάζεται και αναλύεται, η λειτουργία βασικών ηλεκτρονικών στοιχείων, μελετώνται κυκλώματα με διόδους, με τρανζίστορ επαφής, με τελεστικούς ενισχυτές και με τρανζίστορ επίδρασης πεδίου. Επίσης εξετάζονται από απλά ψηφιακά κυκλώματα έως πιο σύνθετα π.χ. flip-flop. Όλα τα κυκλώματα αναλύονται θεωρητικά ενώ παρουσιάζεται και ο τρόπος της εργαστηριακής υλοποίησης τους. (EL)

learningMaterial
labGuide

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ (EL)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ (EL)
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ (EL)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ (EL)
Laboratory Of Electronics (EN)
Electronic Circuits (EN)
Electronic Physics (EN)
Electronic Circuits Simulation (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.