Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΚατηγοριοποίηση (EL)

Κύρκος, Ευστάθιος (EL)
Kyrkos, Efstathios (EN)

Συμεωνίδης, Παναγιώτης (EL)
Παπαβασιλείου, Σπυρίδων (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Papavasileiou, Spyridon (EN)
Symeonidis, Panagiotis (EN)

Η Κατηγοριοποίηση αποτελεί μια από τις συνηθέστερες εργασίες που διεξάγονται στα πλαίσια της ΕΔ. Στο κεφάλαιο αυτό ο φοιτητής θα εντρυφήσει στις έννοιες και τεχνικές που σχετίζονται με την Κατηγοριοποίηση. Αναλύονται τα χαρακτηριστικά των δεδομένων που θα χρησιμοποιηθούν και γίνεται σύγκριση μεταξύ Κατηγοριοποίησης και Ανάλυσης Συστάδων, δηλαδή μεταξύ επιβλεπόμενης και μη επιβλεπόμενης μάθησης. Παρουσιάζονται τα στάδια της Κατηγοριοποίησης, δηλαδή η ανάπτυξη των μοντέλων, η επικύρωση τους και η τελική χρήση τους. Γίνεται διάκριση μεταξύ Κατηγοριοποίησης και Παλινδρόμησης. Αναλύεται το φαινόμενο και οι επιπτώσεις της υπερβολικής προσαρμογής στα δεδομένα. Παρουσιάζονται τα κριτήρια για την αποτίμηση των μεθόδων και των μοντέλων Κατηγοριοποίησης. Γίνεται συστηματική αναφορά στα Δένδρα Αποφάσεων και κυρίως στα δένδρα τύπου ID3 και C4.5. Εξηγούνται οι έννοιες της Εντροπίας και του Κέρδους Πληροφορίας. Παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των Δένδρων Αποφάσεων (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΦΥΪΑ (EL)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (EL)
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (EL)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ (EL)
ΕΞΟΡΥΞΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (EL)
Decision Making (EN)
Business Intelligence (EN)
Business Analytics (EN)
Classification (EN)
Data Mining (EN)
Clustering (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.