Μηχανήματα αραιώματος των φυτών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜηχανήματα αραιώματος των φυτών (EL)
Machinery for plant thinning (EN)

Γέμτος, Θεοφάνης (EL)
Καβαλάρης, Χρήστος (EL)
Kavalaris, Christos (EN)
Gemtos, Theofanis (EN)

Φουντάς, Σπυρίδων (EL)
Μπίσμπα, Άννα (EL)
Κοκολάκης, Αντώνιος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Fountas, Spyridon (EN)
Bismpa, Anna (EN)
Kokolakis, Antonios (EN)

Περιγραφή των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για το αραίωμα των φυτών ώστε να επιτευχθούν οι επιθυμητοί πληθυσμοί φυτών (EL)
Η βελτίωση των σπαρτικών μηχανών και της προετοιμασία της σποροκλίνης και η υψηλή ποιότητα του σπόρου οδήγησε στην σπορά και τοποθέτηση του σπόρου εκεί όπου θέλουμε τα φυτά. Σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα η προετοιμασία της σποροκλίνης δεν είναι καλή και το σύστημα αποτυγχάνει, με αποτέλεσμα ανομοιόμορφες φυτείες που οδηγούν σε χαμηλές αποδόσεις. Η χρήση μηχανικών αραιωτήρων μπορεί να συμβάλλει στην εγκατάσταση περισσότερο ομοιόμορφων φυτειών. Ουσιαστικά σπέρνουμε μεγαλύτερο αριθμό φυτών και αφαιρούμε τα επιπλέον φυτά. Αυτό, αρχικά, γινόταν από μη επιλεκτικές μηχανές που έκαναν μια πολύ μέτρια δουλειά, νεότερες όμως μηχανές με χρήση νέων τεχνολογικών μπορούν να κάνουν επιλεκτική αφαίρεση των μη επιθυμητών φυτών και να βοηθήσουν στη δημιουργία ομοιόμορφων φυτειών σε καλλιέργειες υψηλής αξίας, όπως τα λαχανικά. Οι μηχανές αυτές περιγράφονται, δίνονται στοιχεία για τη λειτουργία τους και παρουσιάζονται οι νέες εξελιγμένες μηχανές που αναπτύσσονται, για να λύσουν το πρόβλημα. (EN)

learningMaterial
bookChapter

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΡΑΙΩΜΑΤΟΣ ΦΥΤΩΝ (EL)
ΑΡΑΙΩΜΑ ΦΥΤΩΝ (EL)
Equipment For Plant Thinnining (EN)
Plant Thinning (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.