Πρωτόκολλα επικοινωνίας, ηλεκτρονικά μέσα παροχής πληροφοριών & ο εικονικός βοηθός

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΠρωτόκολλα επικοινωνίας, ηλεκτρονικά μέσα παροχής πληροφοριών & ο εικονικός βοηθός (EL)

Γράβαλος, Ιωάννης (EL)
Κατέρης, Δημήτριος (EL)
Gravalos, Ioannis (EN)
Kateris, Dimitrios (EN)

Μποζιονέλος, Γαβριήλ (EL)
Κατέρης, Δημήτριος (EL)
Λουτρίδης, Σπυρίδων (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kateris, Dimitrios (EN)
Bozionelos, Gavriil (EN)
Kallipos (EN)
Loutridis, Spyridon (EN)

Τα πρωτόκολλα επικοινωνίας ISO 11783 και SAE J1939 αναπτύχθηκαν αποκλειστικά για γεωργικά και δασικά μηχανήματα, με σκοπό να καλύψουν όλες τις πτυχές δικτύωσης των ηλεκτρονικών συστημάτων τους στο φυσικό επίπεδο, την τυποποίηση της διασύνδεσης μεταξύ ελκυστήρα και παρελκόμενων μηχανημάτων, την αλληλεπίδραση με τον χειριστή και την επικοινωνία με απομακρυσμένα συστήματα διαχείρισης πληροφοριών. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία των υπολογιστών και των τηλεπικοινωνιών συνδέονται άμεσα με τη σημαντική ανάπτυξη του τομέα των ηλεκτρονικών μέσων παροχής πληροφοριών. Έτσι, τα κλασσικά ηλεκτρομηχανικά όργανα κινούμενης βελόνας αντικαταστάθηκαν από έναν υπολογιστή επί του οχήματος, ο οποίος επιτρέπει την αναπαράσταση ποσοτικών πληροφοριών, ενώ πραγματοποιεί υπολογισμούς που αφορούν την ποιότητα του εκτελούμενου έργου. Τη σημαντικότερη εξέλιξη στα ηλεκτρονικά μέσα παροχής πληροφοριών των ελκυστήρων και άλλων γεωργικών οχημάτων αποτελεί η τερματική μονάδα ISOBUS. Τέλος, το σύστημα αυτόματης εκτέλεσης σειράς προγραμματιζόμενων διαδοχικών εργασιών είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο συμπεριφέρεται ως "εικονικός βοηθός" και εκτελεί αυτόματα μία σειρά χειρισμών για λογαριασμό του χειριστή. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ (EL)
ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ (EL)
ΜΗΧΑΤΡΟΝΙΚΗ (EL)
ΜΙΚΡΟΕΛΕΓΚΤΕΣ (EL)
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ (EL)
Mechatronics (EN)
Automation (EN)
Microcontrollers (EN)
Agricultural Machinery (EN)
Sensors (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.