Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΣυνέχεια συναρτήσεων (EL)

Κιζήρογλου, Μιχαήλ (EL)
Kiziroglou, Michail (EN)

Ζήνας, Νικόλαος (EL)
Γεωργίου,. Δημήτριος (EL)
Τσιαδήμου, Αναστασία (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Tsiadimou, Anastasia (EN)
Georgiou, Dimitrios (EN)
Zinas, Nikolaos (EN)

Στο κεφάλαιο αυτό εισάγεται η έννοια της συνέχειας συναρτήσεων. Με τη βοήθεια των ορίων, δίνονται οι βασικοί ορισμοί και οι βασικές συνεχείς συναρτήσεις. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται οι βασικές ιδιότητες συνεχών συναρτήσεων. Με βάση αυτούς τους ορισμούς, παρουσιάζεται μια αναλυτική μεθοδολογία για την αντιμετώπιση μαθηματικών προβλημάτων που σχετίζονται με την έννοια της συνέχειας των συναρτήσεων. Εκτός από τη μαθηματική και φυσική σημασία της έννοιας της συνέχειας, η μελέτη της έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο μαθηματικός φορμαλισμός της έννοιας της μεταβολής αναπτύχθηκε αρχικά ακριβώς για τον ορισμό της συνέχειας. Αυτό το ιστορικό δεδομένο αντανακλά και την καθοριστική σημασία της συνέχειας στα φυσικά φαινόμενα. Τα φυσικά μεγέθη εμφανίζονται, τουλάχιστον μακροσκοπικά, ως συνεχείς συναρτήσεις, ενώ η ύπαρξη ή μη, της συνέχειας καθορίζει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ κλασσικής φυσικής και κβαντομηχανικής, ενώ επίσης επιτρέπει τη διάκριση μεταξύ αρμονικών μεταβολών και σημείων ιδιομορφίας. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΛΟΓΙΣΜΟΣ (EL)
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (EL)
ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ (EL)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ (EL)
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ (EL)
Engineering (EN)
Integration (EN)
Methodology (EN)
Derivation (EN)
Calculus (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.