Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (EL)
Online Distance Education (EN)

Σοφός, Αλιβίζος (EL)
Κώστας, Απόστολος (EL)
Παράσχου, Βασίλης (EL)
Sofos, Alivizos (EN)
Kostas, Apostolos (EN)
Paraschou, Vasilis (EN)

Κανελλόπουλος, Δημήτρης (EL)
Μπίσμπα, Άννα (EL)
Κούρτη-Καζούλη, Βασιλεία (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Bismpa, Anna (EN)
Kourti-Kazoulli, Vasileia (EN)
Kanellopoulos, Dimitris (EN)

Το παρόν κεφάλαιο εστιάζεται στην Ανοικτή εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο της παρουσίασης γίνεται αναφορά σε δύο βασικές θεματικές ενότητες, μέσα από τις οποίες αναλύονται τα χαρακτηριστικά της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η πρώτη θεματική ενότητα, που περιέχει δύο υποκεφάλαια, ορίζει εννοιολογικά την εξ Αποστάσεως εκπαίδευση, παρουσιάζει σύντομα μερικές μορφές που έχει πάρει και αναλύει την έννοια της ανοικτής εκπαίδευσης, καθώς ο όρος «ανοικτή» τοποθετείται συνήθως κοντά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στο εκπαιδευτικό υλικό που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ενότητα αυτή περιέχει πέντε υποκεφάλαια που αναφέρονται στα χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού υλικού, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το εκπαιδευτικό υλικό, όταν σχεδιάζεται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στις μορφές της παιδαγωγικής δράσης και τις διδακτικές λειτουργίες του εκπαιδευτικό υλικού, ώστε να διευκολύνει την ενεργή εμπλοκή του μαθητή στην εκπαιδευτική διαδικασία, και σε προσεγγίσεις δόμησης του εκπαιδευτικού υλικού. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (EL)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (EL)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (EL)
Instructional Design (EN)
E-learning (EN)
Lms (EN)
Online Learning (EN)
Digital Courses (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015-10-16*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.