ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ SCREENING ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ SCREENING ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕΞΕΤΑΣΕΙΣ SCREENING ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ SCREENING ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ (EL)

Ιατράκης, Γεώργιος (EL)
Iatrakis, Georgios (EN)

Δεδικούση, Σταματία (EL)
Βενετίκου, Μαρία (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Venetikou, Maria (EN)
Dedikousi, Stamatia (EN)

Η μαστογραφία (ΜΓ) μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση ενός όγκου του μαστού πριν να γίνει αυτός ψηλαφητός. Έτσι, η ΜΓ μπορεί να βρει αλλοιώσεις πολύ μικρής διαμέτρου ή χαρακτηριστικές συρρέουσες μικροαποτιτανώσεις και αυτή ακριβώς είναι η αξία της στη δευτερογενή πρόληψη, δηλαδή η υποκλινική ανίχνευση του καρκίνου. Αν και η μέθοδος αμφισβητήθηκε πολύ πρόσφατα (σε σχετικά μεγάλους όγκους), φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα χάσει την αξία της. Σε γυναίκες υψηλού κινδύνου για καρκίνο του μαστού, η ΜΓ μπορεί να συνδυαστεί με τη μαγνητική τομογραφία. Στο ενδεχόμενο screening για τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου υπάρχουν αρκετές προτάσεις που μένει να (ξανα)ελεγχθούν για την ευαισθησία τους, την ειδικότητα κ.λπ. (σε μεγάλους πληθυσμούς) πριν να μπουν σε εθνικά προγράμματα screening. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ (EL)
ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (EL)
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (EL)
Screening (EN)
Gynecologic Cancers (EN)
Benign Gynecologic Conditions (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.