Εγχειρίδιο Κλινικής Διατροφής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Εγχειρίδιο Κλινικής Διατροφής (EL)
Manual of clinical nutrition (EN)

Γιαννακούλια, Μαρία (EL)
Φάππα, Ευαγγελία (EL)
Καράτζη, Καλλιόπη-Ζαφειρένια (EL)
Κοντογιάννη, Μερόπη (EL)
Giannakoulia, Maria (EN)
Fappa, Evangelia (EN)
Kontogianni, Meropi (EN)
Karatzi, Kalliopi Zafeirenia (EN)

Πούλια, Καλλιόπη-Άννα (EL)
Μουρίκης, Χρήστος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Poulia, Kalliopi Anna (EN)
Kallipos (EN)
Mourikis, Christos (EN)

Το εγχειρίδιο Κλινικής Διατροφής στοχεύει στο να αποτελέσει μία βιβλιογραφική πηγή για τη διατροφική φροντίδα υγιών και ασθενών, η οποία θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των φοιτητών Διαιτολογίας και μελλοντικών Διαιτολόγων, στον τομέα της Κλινικής Διαιτολογίας. Το εγχειρίδιο καταρχάς αναφέρεται στη διαδικασία της διατροφικής φροντίδας και τα αρχεία που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή αυτής. Περιγράφει τη διαδικασία ανίχνευσης διατροφικού κινδύνου παραθέτοντας και αντίστοιχα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε ευρεία κλίμακα και αναφέρει πρακτικές πληροφορίες για τη διατροφική αξιολόγηση των ασθενών (π.χ. υπολογισμός και ερμηνεία ανθρωπομετρικών δεικτών, ερμηνεία βιοχημικών παραμέτρων, βασικές αρχές συνέντευξης αξιολόγησης). Επιπλέον, περιγράφει σύντομα τον τρόπο εκτίμησης των αναγκών σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, παρέχοντας τους αντίστοιχους μαθηματικούς τύπους και πίνακες και περιλαμβάνει λεπτομερείς λίστες με τα ισοδύναμα των ομάδων τροφίμων που χρησιμοποιούνται για τη σύνταξη διαιτολογίων υγιών και ασθενών (π.χ. διαβητικών, νεφροπαθών). Στα τελευταία κεφάλαια του εγχειριδίου ο αναγνώστης βρίσκει σύντομες περιγραφές και ενδεικτικά μενού θεραπευτικών διαιτών, πρωτόκολλα εντερικής και παρεντερικής σίτισης και λίστες με πόσιμα συμπληρώματα διατροφής, σκευάσματα εντερικής σίτισης και συμπληρώματα ανόργανων στοιχείων. (EL)

learningMaterial
book

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (EL)
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ (EL)
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (EL)
Dietetics (EN)
Clinical Nutriition (EN)
Nutrition Care Process (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.