Ομάδες τροφίμων και Ισοδύναμα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Ομάδες τροφίμων και Ισοδύναμα (EL)

Γιαννακούλια, Μαρία (EL)
Φάππα, Ευαγγελία (EL)
Καράτζη, Καλλιόπη-Ζαφειρένια (EL)
Κοντογιάννη, Μερόπη (EL)
Giannakoulia, Maria (EN)
Fappa, Evangelia (EN)
Kontogianni, Meropi (EN)
Karatzi, Kalliopi Zafeirenia (EN)

Πούλια, Καλλιόπη-Άννα (EL)
Μουρίκης, Χρήστος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Poulia, Kalliopi Anna (EN)
Kallipos (EN)
Mourikis, Christos (EN)

Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζονται οι διάφορες ομάδες τροφίμων, καθώς και αναλυτικές λίστες με τα τρόφιμα που τις απαρτίζουν. Επίσης, ορίζεται η έννοια του ισοδύναμου και η αντιστοιχία των ισοδυνάμων κάθε ομάδας τροφίμων σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπίδια και περιγράφονται οι ποσότητες από τα τρόφιμα της κάθε ομάδας τροφίμων που αντιστοιχούν στο 1 ισοδύναμο. Στο κεφάλαιο συμπεριλαμβάνονται τα συστήματα ισοδυνάμων που χρησιμοποιούνται για τη σύνταξη ενός διαιτολογίου υγιούς ατόμου, καθώς και διαβητικών και νεφροπαθών ασθενών. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (EL)
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ (EL)
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (EL)
Dietetics (EN)
Clinical Nutriition (EN)
Nutrition Care Process (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.