Ομάδες τροφίμων και Ισοδύναμα

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Kallipos Repository
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2015 (EN)
Ομάδες τροφίμων και Ισοδύναμα (EL)

Γιαννακούλια, Μαρία (EL)
Φάππα, Ευαγγελία (EL)
Καράτζη, Καλλιόπη-Ζαφειρένια (EL)
Κοντογιάννη, Μερόπη (EL)
Giannakoulia, Maria (EN)
Fappa, Evangelia (EN)
Kontogianni, Meropi (EN)
Karatzi, Kalliopi Zafeirenia (EN)

Πούλια, Καλλιόπη-Άννα (EL)
Μουρίκης, Χρήστος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Poulia, Kalliopi Anna (EN)
Kallipos (EN)
Mourikis, Christos (EN)

Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζονται οι διάφορες ομάδες τροφίμων, καθώς και αναλυτικές λίστες με τα τρόφιμα που τις απαρτίζουν. Επίσης, ορίζεται η έννοια του ισοδύναμου και η αντιστοιχία των ισοδυνάμων κάθε ομάδας τροφίμων σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπίδια και περιγράφονται οι ποσότητες από τα τρόφιμα της κάθε ομάδας τροφίμων που αντιστοιχούν στο 1 ισοδύναμο. Στο κεφάλαιο συμπεριλαμβάνονται τα συστήματα ισοδυνάμων που χρησιμοποιούνται για τη σύνταξη ενός διαιτολογίου υγιούς ατόμου, καθώς και διαβητικών και νεφροπαθών ασθενών. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (EL)
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ (EL)
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (EL)
Dietetics (EN)
Clinical Nutriition (EN)
Nutrition Care Process (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)