Εισαγωγή στην υποστήριξη θρέψης

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Kallipos Repository
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2015 (EN)
Εισαγωγή στην υποστήριξη θρέψης (EL)

Γιαννακούλια, Μαρία (EL)
Φάππα, Ευαγγελία (EL)
Καράτζη, Καλλιόπη-Ζαφειρένια (EL)
Κοντογιάννη, Μερόπη (EL)
Giannakoulia, Maria (EN)
Fappa, Evangelia (EN)
Kontogianni, Meropi (EN)
Karatzi, Kalliopi Zafeirenia (EN)

Πούλια, Καλλιόπη-Άννα (EL)
Μουρίκης, Χρήστος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Poulia, Kalliopi Anna (EN)
Kallipos (EN)
Mourikis, Christos (EN)

Σε αυτό το κεφάλαιο αναλύονται οι διατροφικοί χειρισμοί και οι παρεμβάσεις με σκοπό την αύξηση της πρόσληψης ενέργειας, θρεπτικών συστατικών και υγρών σε άτομα που εξαιτίας παθολογικών καταστάσεων παρουσιάζουν μειωμένη διαιτητική πρόσληψη και αυξημένο κίνδυνο υποσιτισμού. Πιο συγκεκριμένα γίνεται ανάλυση των τεχνικών με τις οποίες εμπλουτίζονται οι δίαιτες σε ενέργεια και πρωτεΐνες μέσω της κατάλληλης προσθήκης τροφίμων ή μέσω της χρήσης εμπορικών σκευασμάτων πλούσιων σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Επίσης, αναλύονται διεξοδικά οι διαιτητικοί χειρισμοί για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που σχετίζονται με τη διαιτητική πρόσληψη, όπως είναι η ανορεξία, ο πρώιμος κορεσμός, η ναυτία, η ξηροστομία, η αλλοίωση ή η απώλεια της γεύσης και τα στοματικά έλκη. Τέλος, γίνεται σύντομη αναφορά στις βασικές αρχές της εντερικής και παρεντερικής σίτισης και παρέχεται ένας γρήγορος και ευέλικτος οδηγός εφαρμογής αυτών των οδών θρεπτικής υποστήριξης. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (EL)
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ (EL)
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (EL)
Dietetics (EN)
Clinical Nutriition (EN)
Nutrition Care Process (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)