Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Ατμοσφαιρική τεχνολογία (EL)

Μελάς, Δημήτριος (EL)
Μπαλής, Δημήτριος (EL)
Μπάης, Αλκιβιάδης (EL)
Melas, Dimitrios (EN)
Bais, Alkiviadis (EN)
Balis, Dimitrios (EN)

Γερασόπουλος, Ευάγγελος (EL)
Τζιάφα, Ελένη (EL)
Σιώμος, Νικόλαος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Tziafa, Eleni (EN)
Gerasopoulos, Evangelos (EN)
Siomos, Nikolaos (EN)

Οι μετρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις ατμοσφαιρικές μελέτες και εφαρμογές (μετεωρολογικές, κλιματολογικές και περιβαλλοντικές). Το προτεινόμενο βιβλίο περιγράφει τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση των σημαντικότερων μεταβλητών του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος: την ηλιακή και γήινη ακτινοβολία, τις μετεωρολογικές παραμέτρους (θερμοκρασία και υγρασία του αέρα, βαρομετρική πίεση, ταχύτητα και διεύθυνση του ανέμου) καθώς και την ποιότητα του αέρα (συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ρύπων). Στο βιβλίο αναλύονται τα χαρακτηριστικά, η αβεβαιότητα και οι πηγές λάθους των αισθητήρων και των συστημάτων μέτρησης των ατμοσφαιρικών παραμέτρων. Καλύπτεται όλο το φάσμα των τεχνικών μέτρησης (επιφανείας-καθ’ ύψος-στήλης καθώς και επιτόπιες-ενεργούς τηλεπισκόπησης-παθητικής τηλεπισκόπησης). Το βιβλίο θα είναι σημαντικό για τους φοιτητές των περιβαλλοντικών επιστημών αλλά και σε όλους τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν ή συλλέγουν ατμοσφαιρικά δεδομένα σε ένα ευρύ φάσμα των περιβαλλοντικών επιστημών: μετεωρολογία, κλιματολογία, ατμοσφαιρική ρύπανση. (EL)

learningMaterial
book

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (EL)
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (EL)
ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ (EL)
Atmospheric Technology (EN)
Air Quality Monitoring (EN)
Meteorological Instrumentation (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.