Μαιευτικά προβλήματα και λύσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Μαιευτικά προβλήματα και λύσεις (EL)

Ιατράκης, Γεώργιος (EL)
Iatrakis, Georgios (EN)

Δεδικούση, Σταματία (EL)
Βενετίκου, Μαρία (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Venetikou, Maria (EN)
Dedikousi, Stamatia (EN)

Στο βιβλίο θα περιγράφονται οι διάφορες φυσιολογικές μεταβολές και παθολογικές καταστάσεις κατά την κύηση και τον τοκετό. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη λογική του προγεννητικού ελέγχου. Δηλαδή θα αναλύεται γιατί να γίνεται ο συγκεκριμένος προγεννητικός έλεγχος, πότε να γίνεται, (ενδεχομένως) κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται και πότε πρέπει να σταματά. Θα παρουσιάζονται συγκριτικά στοιχεία από διάφορες τακτικές και θα αναλύονται τα υπέρ και τα κατά της κάθε τακτικής. Επίσης, θα γίνεται αναφορά σε συχνές μαιευτικές καταστάσεις (όπως δίδυμη κύηση) με ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες τεχνικές διάγνωσης και αντιμετώπισης. Έμφαση θα δίνεται στις καταστάσεις και θεραπευτικές πρακτικές που σχετίζονται με εμφάνιση συχνών παθολογικών καταστάσεων στη διάρκεια της κύησης και του τοκετού (όπως προεκλαμψίας-εκλαμψίας, προδρομικού πλακούντα, πρόωρης αποκόλλησης του πλακούντα, μαιευτικής αιμορραγίας κ.λπ.) αλλά και ειδικών προβλημάτων στη διάρκεια της κύησης (όπως σακχαρώδη διαβήτη, θρομβοεμβολικών επεισοδίων, αλλοανοσοποίησης κ.λπ.). (EL)

learningMaterial
book

ΚΥΗΣΗ (EL)
ΤΟΚΕΤΟΣ (EL)
Pregnancy (EN)
Labor (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.