Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΚΥΗΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (EL)

Ιατράκης, Γεώργιος (EL)
Iatrakis, Georgios (EN)

Δεδικούση, Σταματία (EL)
Βενετίκου, Μαρία (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Venetikou, Maria (EN)
Dedikousi, Stamatia (EN)

Κύριοι παράγοντες που η παρουσία τους κατά την κύηση, τη χαρακτηρίζει ως κύηση υψηλού κινδύνου είναι το παθολογικό ιστορικό, η ηλικία της γυναίκας (π.χ. <18 και >36), το χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, η έγκυος να είναι ανύπαντρη (και γενικότερα η κακή οικογενειακή κατάσταση), η υπερπολυτοκία, η πολύδυμη κύηση, και σοβαρά παθολογικά και χειρουργικά προβλήματα κατά την κύηση. Oι ανωμαλίες και φλεγμονές του ουρογεννητικού συσχήματος, οι ειδικές λοιμώξεις αλλά και εμπύρετες καταστάσεις μπορεί να χαρακτηρίσουν την κύηση ως υψηλού κινδύνου. Στις επικίνδυνες λοιμώξεις περιλαμβάνονται ο κυτταρομεγαλοϊός, η τοξοπλάσμωση, η ερυθρά, η λιστερίωση, η σύφιλη, η ηπατίτιδα, το AIDS κ.λπ. Ειδικότερα, στους παθολογικούς παράγοντες περιλαμβάνονται οι υπερτασικές διαταραχές, ο σακχαρώδης διαβήτης, άλλες ενδοκρινικές παθήσεις, η σοβαρή αναιμία κ.λπ. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΚΥΗΣΗ (EL)
ΤΟΚΕΤΟΣ (EL)
Pregnancy (EN)
Labor (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.