ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΧΕΙΑΣ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΧΕΙΑΣ (EL)

Ιατράκης, Γεώργιος (EL)
Iatrakis, Georgios (EN)

Δεδικούση, Σταματία (EL)
Βενετίκου, Μαρία (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Venetikou, Maria (EN)
Dedikousi, Stamatia (EN)

Σχηματικά, θα μπορούσε να γίνει κατάταξη των αιμορραγιών σε δύο ίσες χρονικές περιόδους της κύησης, δηλαδή μέχρι την 20η εβδομάδα και μετά την 20η εβδομάδα. Στο πρώτο μισό της κύησης, στις κυριότερες αιτίες αιμορραγίας, που σχετίζονται με την κύηση, περιλαμβάνονται οι αυτόματες εκτρώσεις και η έκτοπη κύηση. Στο δεύτερο μισό της κύησης, στις κυριότερες αιτίες αιμορραγίας, που σχετίζονται με την κύηση, περιλαμβάνονται ο προδρομικός πλακούντας, η πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα, η έναρξη διαστολής του τραχηλικού στομίου, η ρήξη προδρομικών αγγείων και η ρήξη κιρσών κόλπου και τραχήλου της μήτρας. Για τις μετά τον τοκετό αιμορραγίες (μαζί με άλλες επιπλοκές αυτό το διάστημα), θα συζητηθούν οι ενδεχόμενοι τρόποι πρόληψης και οι τρόποι φαρμακευτικής και επεμβατικής αντιμετώπισης. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΚΥΗΣΗ (EL)
ΤΟΚΕΤΟΣ (EL)
Pregnancy (EN)
Labor (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.