Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΓεωαναφορά (EL)

Σκοπελίτη, Ανδριανή (EL)
Τσούλος, Λύσανδρος (EL)
Στάμου, Λήδα (EL)
Stamou, Lida-lelouda (EN)
Tsoulos, Lysandros (EN)
Skopeliti, Andriani (EN)

Φλώρος, Άγγελος (EL)
Νάκος, Βύρωνας (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Floros, Angelos (EN)
Nakos, Vyronas (EN)

Το κεφάλαιο αυτό αναφέρεται στη διαδικασία της γεωαναφοράς ή γεωγραφικής προσαρμογής που μετατρέπει το τοπικό σύστημα αναφοράς των συντεταγμένων του μέσου ψηφιοποίησης (π.χ.. ψηφιοποιητή, οθόνης, σαρωτή) στο σύστημα απεικόνισης του εκάστοτε ψηφιοποιούμενου χάρτη. Επιπλέον, με τη διαδικασία της γεωαναφοράς συνορθώνονται οι παραμορφώσεις, λόγω των εγγενών ιδιοτήτων του υλικού (χαρτιού) εκτύπωσης από μεταβολές της θερμοκρασίας και υγρασίας αλλά και από τον τρόπο αναπαραγωγής του. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ο ομοπαράλληλος (αffine) ή άλλος μετασχηματισμός ανάλογα με την κατάσταση του χάρτη. Αντικείμενο του κεφαλαίου, πέραν του μετασχηματισμού, είναι και ο τρόπος επιλογής του πλήθους και των θέσεων των σημείων γεωγραφικής προσαρμογής, η γεωμετρική ερμηνεία των συντελεστών του μετασχηματισμού, η κριτική αξιολόγηση του σφάλματος μετασχηματισμού και τα αποδεκτά όρια. Ακολουθεί λεπτομερής περιγραφή υλοποίησης της γεωαναφοράς σε περιβάλλον Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΧΑΡΤΟΣΥΝΘΕΣΗ (EL)
ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ (EL)
ΓΕΩΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (EL)
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (EL)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (EL)
Cartography (EN)
Map Production (EN)
Geovisualistion (EN)
Web Mapping (EN)
Map Compilation (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.