Θεματική Δομή και Διαταραχές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΘεματική Δομή και Διαταραχές (EL)

Τερζή, Αρχόντω (EL)
Terzi, Archonto (EN)

Βαρλοκώστα, Σπυριδούλα (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Varlokosta, Spyridoula (EN)

Κατηγορήματα και θεματικοί ρόλοι. Ορίσματα, προσαρτήματα. Εσωτερικά και εξωτερικά ορίσματα. Είδη θεματικών ρόλων και πώς επηρεάζουν τη σύνταξη της φράσης που τους εμπλέκει. Μονοθέσια, διθέσια ρήματα, εργαστικά και αναιτιατικά ρήματα. Το Θ-κριτήριο. Α/Α’ θέσεις, Θ/Θ’ θέσεις και οι ιδιότητές τους. Θεματικοί ρόλοι και μη εκπεφρασμένες Φράσεις που τους δέχονται: οι γλώσσες κενού υποκειμένου. Εκπεφρασμένες Φράσεις χωρίς θεματικούς ρόλους: τα πλεοναστικά. Η Αρχή της Προβολής, η Αρχή της Διευρυμένης Προβολής. Συνέπειες για το λεξικό, χαρακτηριστικά υποκατηγοριοποίησης. Θεματική δομή στην αφασία, παραγωγή και κατανόηση. Η υπόθεση της πολυπλοκότητας θεματικών ρόλων στον αγραμματισμό (ή συντακτική πολυπλοκότητα?). Εκπαίδευση και θεραπεία θεματικών ρόλων. Θεματική δομή στην Ειδική Γλωσσική Διαταραχή και θεραπευτική παρέμβαση. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΜΗ ΤΥΠΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (EL)
ΣΥΝΤΑΞΗ (EL)
ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ (EL)
Language Acquisition (EN)
Syntax (EN)
Atypical Language (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.