Η Δομή των Φράσεων και η Πρόταση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΗ Δομή των Φράσεων και η Πρόταση (EL)

Τερζή, Αρχόντω (EL)
Terzi, Archonto (EN)

Βαρλοκώστα, Σπυριδούλα (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Varlokosta, Spyridoula (EN)

Η Θεωρία του Χ' τονούμενου. Κεφαλή, Συμπλήρωμα, Χαρακτηριστής: ιδιότητες και στοιχεία που απαντώνται στις αντίστοιχες θέσεις. Πλεονεκτήματα έναντι προηγουμένων συντακτικών μοντέλων με περισσότερες από δύο διακλαδώσεις από κάθε κόμβο (περιγραφή συστατικών, λίγες πιθανές δομές στην κατάκτηση της γλώσσας). Η Κλίση και τα χαρακτηριστικά της. Η αναλυτική περιγραφή της περιοχής της Κλίσης (Χρόνος, Συμφωνία, κλπ). Ο Συμπληρωματικός Δείκτης (ΣΔ): εξωτερικό και εσωτερικό της πρότασης. Η πλούσια δομή της αριστερής περιφέρειας. Θεματοποίηση, Εστίαση, Force, Fin. Η δομή της Ελληνικής πρότασης και των Βαλκανικών γλωσσών. Η δομή της Κλίσης στον αγραμματισμό - κατανόηση, παραγωγή, τρόποι αξιολόγησης των ελλειμμάτων, επιλεκτικά ελλείμματα στον Χρόνο. Η θεωρία του περικομμένου δένδρου. Το περικομμένο δένδρο στην πρώιμη γλώσσα: ομοιότητες και διαφορές με αγραμματισμό. Τα ερμηνεύσιμα σημασιολογικά χαρακτηριστικά του ΣΔ ως παράγοντας κατάκτησής του πριν από την περιοχή της Κλίσης. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΜΗ ΤΥΠΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (EL)
ΣΥΝΤΑΞΗ (EL)
ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ (EL)
Language Acquisition (EN)
Syntax (EN)
Atypical Language (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.