Η Δομή της Ονοματικής Φράσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΗ Δομή της Ονοματικής Φράσης (EL)

Τερζή, Αρχόντω (EL)
Terzi, Archonto (EN)

Βαρλοκώστα, Σπυριδούλα (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Varlokosta, Spyridoula (EN)

Η κατηγορία Προσδιοριστικός Δείκτης (ΠΔ). Είδη ΠΔ. Η σημασιολογία των ΠΔ. Αντιστοιχία Ονοματικής (ΦΠΔ) και προτασιακής δομής: ΦΠΔ ή ΦΚλίσης; Οι ΠΔ ως Κεφαλές και λειτουργικές κατηγορίες. Άναρθρες Ονοματικές Φράσεις: κατηγορούμενα και ορίσματα. Τα περιβάλλοντα των άναρθρων ΟΦ στην Ελληνική. Οριστικά και αόριστα άρθρα. Η πλούσια δομή της ΦΠΔ. Η Κατάκτηση των άρθρων. Στάδια κατάκτησης των οριστικών άρθρων στην Ελληνική. Κατάκτηση άναρθρων ονοματικών φράσεων. Τα οριστικά άρθρα στην Ειδική Γλωσσική Διαταραχή (ΕΓΔ) και η σύγκρισή τους με τις ομόφωνες κλιτικές αντωνυμίες. Κατανόηση (κρίση γραμματικότητας) και παραγωγή. Τα οριστικά και αόριστα άρθρα στην ΕΓΔ: παραγωγή και κατανόηση. Τα άρθρα στον αγραμματισμό και η σχέση τους με την πτώση και το ρήμα. Η συμφωνία άρθρων, επιθέτων και ουσιαστικών στην ΕΓΔ και τον αγραμματισμό. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΜΗ ΤΥΠΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (EL)
ΣΥΝΤΑΞΗ (EL)
ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ (EL)
Language Acquisition (EN)
Syntax (EN)
Atypical Language (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.