Πληροφοριακός γραμματισμός

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Πληροφοριακός γραμματισμός (EL)

Κορομπίλη, Στυλιανή (EL)
Τόγια, Ασπασία (EL)
Togia, Aspasia (EN)
Korompili, Styliani (EN)

Σταμάτης, Δημοσθένης (EL)
Κιοσέογλου, Νερίνα (EL)
Φωτεινόπουλος, Μιχάλης Αναστάσιος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Stamatis, Dimosthenis (EN)
Kallipos (EN)
Foteinopoulos, Michalis Anastasios (EN)
Kioseoglou, Nerina (EN)

Η πληροφορία και η τεχνολογία των επικοινωνιών αποτελούν σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει σχεδόν κάθε πλευρά της κοινωνικής ρευστότητας που βιώνουμε. Η λέξη κλειδί, λοιπόν της σύγχρονης κοινωνίας είναι η πληροφόρηση, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στις οικονομικές δραστηριότητες και στην κοινωνική αλλαγή. Για να μπορούν οι άνθρωποι να αποδώσουν επιστημονικά ή οικονομικά στη θέση που τάχθηκαν να υπηρετήσουν πρέπει να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία της πληροφόρησης και να είναι σε θέση να αναζητήσουν, να εντοπίσουν, να επεξεργαστούν, να αξιολογήσουν και να χρησιμοποιήσουν την πληροφορία ηθικά και νόμιμα. Οι δεξιότητες αυτές συμβάλλουν στη γενικότερη πληροφοριακή παιδεία του ατόμου. Οι βιβλιοθηκονόμοι και επιστήμονες της πληροφόρησης πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και να συμβάλλουν στον πληροφοριακό πολιτισμό της χώρας τους δημιουργώντας πληροφοριακά πεπαιδευμένους χρήστες της πληροφορίας. Το βιβλίο λοιπόν αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Βιβλιοθηκονομίας και Επιστήμης της Πληροφόρησης καθώς και σε επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να τους εφοδιάσει με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική διάδοση της πληροφοριακής παιδείας. Στο βιβλίο οι αναγνώστες μπορούν να βρουν το απαραίτητο υλικό για την κατανόηση εννοιών που σχετίζονται με: - το ρόλο και τις αξίες της πληροφορίας - την πληροφοριακή συμπεριφορά των χρηστών - τις θεωρίες μάθησης και τον σχεδιασμό διδακτικής διαδικασίας - την ανάπτυξη μαθημάτων πληροφοριακού γραμματισμού (EL)

learningMaterial
book

ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ (EL)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ (EL)
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ (EL)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ (EL)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ (EL)
Information Literacy Skills (EN)
Learning Theories (EN)
Information Literacy (EN)
Information And Knowledge (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.