Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕισαγωγή (EL)

Μανής, Γεώργιος (EL)
Manis, Georgios (EN)

Μπλέκας, Κωνσταντίνος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Blekas, Konstantinos (EN)

Το κεφάλαιο αυτό δίνει μερικές γενικές γνώσεις γύρω από τις γλώσσες προγραμματισμού. Σκοπός του δεν είναι να δώσει γνώσεις σε βάθος αλλά εισαγωγικές έννοιες και σε πλάτος. Διαχωρίζει τις γλώσσες υψηλού επιπέδου από τον κώδικα μηχανής και εξηγεί την ανάγκη να γράφουμε κώδικα σε γλώσσα υψηλού επιπέδου και τον δύσκολο ρόλο του μεταφραστή ο οποίος παράγει αυτόματα τη γλώσσα μηχανής από τον δικό μας κώδικα. Εξηγεί τη διαφορά μεταγλωττιστών και διερμηνέων, εξηγεί τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε προσέγγισης και πως αυτές οι δύο φιλοσοφίες γίνονται σήμερα μία. Επίσης χωρίζει τις γλώσσες προγραμματισμού σε κατηγορίες με βάση τη φιλοσοφία προγραμματισμού, εξηγεί τη διαφορά στη φιλοσοφία που έχουν οι διάφορες γλώσσες υψηλού επιπέδου, επικεντρώνοντας στις διαφορές διαδικασιακού και αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (EL)
Programming Languages (EN)
Computer Programming (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.