Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΤα πρώτα βήματα (EL)

Μανής, Γεώργιος (EL)
Manis, Georgios (EN)

Μπλέκας, Κωνσταντίνος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Blekas, Konstantinos (EN)

Το κεφάλαιο αυτό απευθύνεται στον αναγνώστη ο οποίος δεν είχε στο παρελθόν καμία επαφή με τον προγραμματισμό. Στον αναγνώστη ο οποίος δεν ξέρει πως να σκεφτεί για να λύσει ακόμα και το απλούστερο πρόβλημα. Προσπαθεί, έτσι, να του υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργήσει έτσι ώστε ξεκινώντας και έχοντας στο μυαλό του ένα πρόβλημα, να το οργανώσει να το αναλύσει και σιγά σιγά να σχεδιάσει και να γράψει τον κατάλληλο κώδικα. Το κεφάλαιο επιχειρεί να κάνει τα πολύ βασικά βήματα που ίσως για κάποιους από τους αναγνώστες να είναι δεδομένα, όχι όμως και για όλους τους αναγνώστες. Χρησιμοποιεί απλά παραδείγματα, με πιο απλό από όλα να είναι πως θα σκεφτούμε για να κατασκευάσουμε ένα πρόγραμμα που να ζητάει από το χρήστη δύο αριθμούς, να τους προσθέτει και να εμφανίζει το αποτέλεσμα στην οθόνη. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (EL)
Programming Languages (EN)
Computer Programming (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.