Εισαγωγή στους αλγορίθμους - διαγράμματα ροής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕισαγωγή στους αλγορίθμους - διαγράμματα ροής (EL)

Μανής, Γεώργιος (EL)
Manis, Georgios (EN)

Μπλέκας, Κωνσταντίνος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Blekas, Konstantinos (EN)

Στο κεφάλαιο αυτό εισάγεται η έννοια του αλγορίθμου, όχι αυστηρά, αλλά σαν τρόπος σκέψης. Αναλύεται έτσι βήμα βήμα το πως σκεφτόμαστε για να λύσουμε κάποια προβλήματα, λίγο πιο σύνθετα από αυτά του προηγούμενου κεφαλαίου, ενώ απεικονίζουμε τη σκέψη μας σε διαγράμματα ροής. Έτσι, εισάγεται και η έννοια του διαγράμματος ροής, περιγράφονται τα βασικά σύμβολα που χρησιμοποιούμε για να απεικονίσουμε τις διάφορες ενέργειες και δίνονται κάποια αντιπροσωπευτικά παραδείγματα, όπως το τριώνυμο για τη λογική απόφαση, ο υπολογισμός του παραγοντικού για τη δομή επανάληψης, αλλά και άλλα, όπως ο μέγιστος τριών αριθμών, το άθροισμα σειράς περιττών αριθμών, ο μέσος όρος σειράς αριθμών και η μετατροπή δεκαδικού αριθμού σε δυαδικό. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (EL)
Programming Languages (EN)
Computer Programming (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.