Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΟι δομές ελέγχου ροής (EL)

Μανής, Γεώργιος (EL)
Manis, Georgios (EN)

Μπλέκας, Κωνσταντίνος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Blekas, Konstantinos (EN)

Στο κεφάλαιο αυτό εισάγεται η έννοια της δομής ελέγχου ροής προγράμματος και περιγράφονται οι βασικότερες δομές που χρησιμοποιούνται στον διαδικασιακό προγραμματισμό επικεντρώνοντας στις δομές που υποστηρίζει η Python. Δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε και για λογικές παραστάσεις και λογικές συνθήκες οι οποίες χρησιμοποιούνται από τις δομές ελέγχου και μεταβάλλουν τη ροή εκτέλεσης. Παρουσιάζονται χαρακτηριστικά παραδείγματα για κάθε μία από τις δομές ελέγχου ροής με τρόπο διαδραστικό: ο αναγνώστης μπορεί να εκτελέσει παραδείγματα με δική του είσοδο και να παρατηρήσει βήμα βήμα πως η εκτέλεση του προγράμματος τροποποιεί τις μεταβλητές, πως παίρνονται λογικές αποφάσεις με βάση αυτές, πως μεταβάλλεται η ροή εκτέλεσης και τέλος, πως φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Επίσης υπάρχουν και διαφάνειες με ήχο που παρουσιάζουν επιπλέον παραδείγματα. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (EL)
Programming Languages (EN)
Computer Programming (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.