Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΔομές δεδομένων (EL)

Μανής, Γεώργιος (EL)
Manis, Georgios (EN)

Μπλέκας, Κωνσταντίνος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Blekas, Konstantinos (EN)

Στο κεφάλαιο αυτό εξετάζονται οι σύνθετες δομές δεδομένων. Αφού μιλήσουμε πάλι για πίνακες, περνάμε σε άλλες δομές όπως οι λίστες και οι εγγραφές. Η Python υποστηρίζει διάφορες σύνθετες δομές δεδομένων, πέρα από τις ευρέως χρησιμοποιούμενες από τις άλλες γλώσσες προγραμματισμού και δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη, χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία, να μπορέσει να χρησιμοποιήσει εύκολα λίστες, σύνολα και λεξικά. Στο σημείο αυτό θα εμβαθύνουμε λίγο στην Python διότι κάτι τέτοιο έχει πολλά να προσφέρει λόγω των έτοιμων δομών της. Μαζί με τις σύνθετες δομές ελέγχου, θα δούμε και τις λειτουργίες που υποστηρίζονται για αυτές. Το διαδραστικό υλικό σε αυτό το κεφάλαιο αποτελείται, όπως και στο προηγούμενο, από προγράμματα που μπορούν να εκτελεστούν βήμα βήμα από τον αναγνώστη. Έτσι του δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσει την εκτέλεση και να συμμετέχει σε αυτήν. Επίσης περισσότερες ασκήσεις υπάρχουν λυμένες σε διαφάνειες με ήχο. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (EL)
Programming Languages (EN)
Computer Programming (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.