Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΣυναρτήσεις (EL)

Μανής, Γεώργιος (EL)
Manis, Georgios (EN)

Μπλέκας, Κωνσταντίνος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Blekas, Konstantinos (EN)

Αντικείμενο του κεφαλαίου αυτού είναι οι συναρτήσεις και οι διαδικασίες. Αρχικά το κεφάλαιο αυτό μιλάει γενικά για συναρτήσεις και διαδικασίες και για το ποιες είναι οι διαφορές τους αλλά και οι ομοιότητές τους. Στη συνέχεια ασχολείται με το πέρασμα παραμέτρων εξετάζοντας τους δύο σημαντικότερους τρόπους περάσματος: με τιμή και με αναφορά. Παρακάτω εξηγεί τη διαφορά ανάμεσα σε καθολικές και τοπικές μεταβλητές και γενικότερα ασχολείται με την εμβέλεια των μεταβλητών. Για την βαθύτερη κατανόηση των εννοιών αυτών υπάρχουν παραδείγματα σε διαφάνειες που συνοδεύονται από ήχο. Στη συνέχεια το κεφάλαιο επικεντρώνει στην Python και το πώς και ποιους από τους παραπάνω μηχανισμούς υποστηρίζει. Για τη βαθύτερη κατανόηση τους υπάρχουν διαδραστικά παραδείγματα τα οποία ο αναγνώστης μπορεί να εκτελεί και να παρακολουθεί βήμα βήμα. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (EL)
Programming Languages (EN)
Computer Programming (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.