Προγραμματίζοντας έξυπνα και δημιουργικά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΠρογραμματίζοντας έξυπνα και δημιουργικά (EL)

Μανής, Γεώργιος (EL)
Manis, Georgios (EN)

Μπλέκας, Κωνσταντίνος (EL)
Ψαθά, Ελένη (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Blekas, Konstantinos (EN)
Psatha, Eleni (EN)

Στο κεφάλαιο αυτό ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει σε συγκεκριμένα μικρά μα ενδιαφέροντα προβλήματα αυτά που έχει μάθει έως τώρα. Σκοπός του κεφαλαίου είναι να του οξύνει τον τρόπο σκέψης του. Για κάθε ένα από τα μικρά αυτά προβλήματα περιγράφεται και αναλύεται επαρκώς, εξηγείται το πώς λύνεται και παρουσιάζεται ο κώδικας που το λύνει σε Python. Στη συνέχεια ο αναγνώστης θα μπορεί να εκτελεί τον κώδικά αυτό με το διαδραστικό τρόπο εκτέλεσης και να τον παρακολουθεί βήμα βήμα. Παραδείγματα τέτοιων μικρών αλγορίθμων είναι ο υπολογισμός των πρώτων αριθμών, η ανάλυση ενός αριθμού σε γινόμενο πρώτων παραγόντων, η εύρεση τέλειων αριθμών, η εύρεση φιλικών αριθμών, η αναγνώριση δίσεκτων ετών, οι μετατροπές ανάμεσα σε συστήματα μονάδων, οι πράξεις δυαδικών αριθμών, οι πράξεις μεταξύ συμμιγών αριθμών. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (EL)
Programming Languages (EN)
Computer Programming (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.