Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΑναδρομή (EL)

Μανής, Γεώργιος (EL)
Manis, Georgios (EN)

Μπλέκας, Κωνσταντίνος (EL)
Ψαθά, Ελένη (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Blekas, Konstantinos (EN)
Psatha, Eleni (EN)

Στο κεφάλαιο αυτό ο αναγνώστης εισάγεται στην έννοια του προγραμματισμού με τη χρήση αναδρομικών συναρτήσεων. Βάση δίνεται κύρια στο να κατανοήσει την έννοια της αναδρομής, να τη συσχετίσει με πραγματικά προβλήματα και να αναπτύξει τον τρόπο σκέψης που θα τον βοηθήσει ξεκινώντας από ένα δεδομένο πρόβλημα να φτάσει να υλοποιεί εφαρμογές με αναδρομικές συναρτήσεις. Δίνεται έμφαση στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτού του τρόπου προγραμματισμού ώστε να κατανοήσει ο αναγνώστης τη χρησιμότητά του και να διακρίνει πότε πρέπει να τον χρησιμοποιεί και πότε όχι. Χρησιμοποιούνται διαδραστικά παραδείγματα από τις πιο γνωστές αναδρομικές συναρτήσεις όπως το παραγοντικό, ή ύψωση σε δύναμη ή οι αριθμοί Fibonacci, ενώ παραδείγματα υπάρχουν και σε διαφάνειες που συνοδεύονται από ήχο. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (EL)
Programming Languages (EN)
Computer Programming (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.