Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΤηλεϊατρική (EL)

Κουμπούρος, Ιωάννης (EL)
Koumpouros, Ioannis (EN)

Σμπρίνη, Θεοφίλη (EL)
Μιαούλης, Γεώργιος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Smprini, Theofili (EN)
Miaoulis, Georgios (EN)

Η τηλεϊατρική αφορά στη χρήση των ΤΠΕ για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών, μέσω της αυξημένης πρόσβασης σε φροντίδα και ιατρική πληροφόρηση. Η συνεχής πρόοδος των ΤΠΕ σε συνδυασμό με τις ολοένα και αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας και των ασθενών αποτελούν την κινητήρια δύναμη της τηλεϊατρικής, η οποία παρουσιάζει συνεχώς νέες προοπτικές και λύσεις για βελτιωμένη φροντίδα. Δίνεται ο ορισμός της τηλεϊατρικής, ενώ αναλύονται οι στόχοι της και παρουσιάζονται αρκετές εφαρμογές που τρέχουν ήδη με επιτυχία σε διάφορες χώρες. Ταυτόχρονα, αναφέρονται τα προβλήματα στην υιοθέτηση παρόμοιων λύσεων και παρουσιάζονται και τα διάφορα "κενά" (νομικά, ασφαλιστικά, κοκ). Γίνεται ο διαχωρισμός των τηλεϊατρικών εφαρμογών (σύγχρονες, ασύγχρονες), ενώ παρουσιάζονται αναλαυτικά και οι διαφορετικοί τομείς εφαρμογής (ακτινολογία, χειρουργική, οφθαλμολογία, κοκ). Γίνεται μια ιστορική αναφορά από την εμφάνιση των πρώτων εφαρμογών και μια παρουσίαση του απαιτούμενου εξοπλισμού ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (EL)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (EL)
ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗ (EL)
ΥΓΕΙΑ (EL)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ (EL)
Ehealth (EN)
Telemedicine (EN)
Health (EN)
Health Informatics (EN)
Informatics (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015-11-10*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.